Hoe maak je een MetaMask crypto wallet?

MetaMask is één van de populairste crypto wallets via de browser. Hiermee kan je jouw wallet koppelen aan sites zoals OpenSea om NFT’s mee te kopen, of om deel te nemen aan crypto games zoals DeFi Kingdoms of Axie Infinity. Jouw wallet is beschermd met een paswoord bestaande uit zestien woorden, zoals standaard bij crypto wallets.

In dit artikel doorlopen we de stappen om zelf een MetaMask wallet te openen.

Stap 1: download de MetaMask wallet

Allereerst moet je de MetaMask extensie downloaden via de Chrome browser. Als je een mobiel gebruikt, dan kan je de MetaMask app downloaden in de App Store of Google Play Store.

Ga eerst naar https://metamask.io/en klik op de “Download Now” knop. Kies de gewenste manier om de MetaMask extensie te installeren.

Je kan op de “Download MetaMask for Chrome” knop klikken waarna je optie krijgt om de Chrome-extensie te installeren.

Stap 2: Vastzetten van de browser plugin

Zodra je de MetaMask Extensie hebt geïnstalleerd in Chrome, moet je deze openen om toegang te krijgen. Mocht je de pictogram niet zien, dan kun je op het puzzel icoon klikken om de Chrome extensie te openen. Hier staan alle browser extensies die zijn geïnstalleerd. Zoek de MetaMask plugin tussen deze extensies.

Het is aangeraden om de extensie vast te zetten in de browser, zodat je er makkelijk toegang tot krijgt.

Stap 3: MetaMask instellen

Nadat je op de MetaMask extensie hebt geklikt, kom je op een welkomstpagina. Daar klik je op de’ Get Started’ knop, om jouw portfolio in te stellen. Op de volgende pagina heb je twee opties.

Als je al een MetaMask wallet hebt aangemaakt, dan kan je deze koppelen aan je browser. Kies dan voor de optie “No, I already have a Secret Recovery Phrase”, en daarna op “Import Wallet”.

Mocht je nog niet eerder een MetaMask wallet hebben aangemaakt, of een nieuwe willen maken, dan kies je voor de optie “Yes, Let’s get set up!”. Dan wordt jouw nieuwe wallet aangemaakt, met een nieuwe geheime code bestaande uit zestien woorden. In dit artikel richten we ons op de nieuwe gebruikers van MetaMask.

Stap 4: Wachtwoord instellen

Voordat je een wachtwoord moet kiezen, wordt de vraag gesteld of jouw data wilt delen. Dit is volledig optioneel. Zij krijgen geen toegang tot jouw account, en je helpt de ontwikkelaars in het verbeteren van de app, maar je krijgt ook volledige toegang tot MetaMask zonder jouw data te delen.

Dan is het tijd om een wachtwoord aan te maken. Het wachtwoord dient minimaal 8 karakters lang te zijn. Klik op de “Agree to the Term of Use” box. Er volgt dan een video over de Secret Recovery Phrase, en tips voor het beveiligen van jouw account. Bekijk deze video als je nog geen ervaring hebt met een crypto wallet. Met name het belang van Secret Recovery Phrase is essentieel.

Stap 5: Secret Recovery Phrase

Jouw persoonlijke Recovery Phrase is aangemaakt. Klik op “Click Here To Reveal Secret Words” om jouw code te zien. Schrijf deze zinnen op. Idealiter in een beveiligde map in de Cloud, of in een papieren kladblok, zodat eventuele hackers niet de code vanaf jouw computer kunnen halen. Een externe harde schijf is ook een goede optie. Bewaar deze code op een veilige plek. Je krijgt slechts één keer deze zin te zien, dus wees er zuinig mee.

Na het opslaan en onthouden van de zinnen klik je op ‘Next’ om door te gaan met de volgende stap.

Stap 6: Bevestig jouw geheime zin

Voor de zekerheid wordt gevraagd om jouw geheime zin in de juiste volgorde van zestien woorden te zetten. Beschouw dit ook als een bevestiging dat je de volgorde juist hebt opgeschreven.

Na het invoeren van de juiste volgorde, klik op ‘Next’ om de wallet installatie af te ronden.

Stap 7: MetaMask is gereed

Je hebt alle stappen goed doorlopen, en kunt nu jouw MetaMask account gebruiken. Met deze wallet kan je ETH en andere crypto tokens in opslaan, verzenden en ontvangen. Ook kan je bij diverse websites inloggen met jouw wallet, zoals Opensea.

Wie zou dit ook interessant vinden?