Aandelen portfolio van Mister Don

Ken Tomita via Pexels

In dit artikel deel ik structureel mijn actuele portfolio en de aandelen op mijn wishlist, inclusief een kooptarget. Dit artikel wordt actief bijgehouden en kan je terugvinden in het menu bij Don’s Journey. Omdat we als beleggers ons zuurverdiende geld investeren en ons laten inspireren door anderen, vind ik het belangrijk om zelf ook volledig transparant te zijn.

Dit artikel geeft een overzicht van mijn portfolio, inclusief de allocatie, gemiddelde aankoopprijs en de performance van het aandeel. Mijn portfolio wordt gebouwd met een horizon van >5 jaar, maar het blijft interessant om te zien wat de resultaten zijn tot op heden.

Laatste update: 1 juli 2022

Portfolio

Mijn strategie is het bouwen van een geconcentreerd portfolio met groeibedrijven in innovatieve, snelgroeiende sectors. De doelstelling van dit portfolio is om over een periode van vijf jaar een bovengemiddeld rendement te halen ten opzichte van de markt.

Dit zijn volatiele aandelen, dus ik verwacht de nodige wisselingen in performance tot de definitieve doorbraak van een bedrijf. Dit overzicht wordt regelmatig bijgewerkt.

[wpdatatable id=1]

*De performance is de koersstijging op basis van de gemiddelde aankoopprijs. Op schaal van zwaar verliesgevend (halve ster) tot zwaar winstgevend (3 sterren), vanaf moment van aankoop.

Wishlist Q1 ’22

Mijn wishlist bestaat uit de volgende aandelen, uitgezonderd de aandelen die al tot mijn portfolio behoren. Deze waarderingen zijn altijd persoonlijk en op basis van mijn huidige analyses, verwachtingen en sentiment. Uiteraard is het mogelijk – en zelfs te verwachten – dat mijn buy targets regelmatig veranderen.

Ga niet uit van mijn waardering, maar bepaal je eigen koopmoment:

[wpdatatable id=2]
Wie zou dit ook interessant vinden?

4 reacties
 • Thanks for sharing! Ben erg benieuwd naar je analysewerk op nvidia en salesforce. Any chance dat daar nog een keer een uitgebreide podcast van komt? Je analyses volg ik altijd met grote interesse. Palantir vond ik een bijzonder fijne. Keep up the good work!

  • Thanks Marty!

   Jazeker, beiden staan op de planning om een analyse over te maken. De vraag is of het via een podcast of via een artikel gaat gebeuren, maar uiteindelijk wil ik alle aandelen in deze lijst in een analyse delen. Dus genoeg werk te doen. 🙂

 • Ik kwam onlangs je podcast tegen en sindsdien ben ik ze achter elkaar aan het luisteren. Het is leuk om de analyses van vorig jaar te beluisteren en te vergelijken met nu.
  Zo kwam ik ook Beyond Meat tegen en ik was benieuwd hoe je er nu naar kijkt. Vandaag heeft het aandeel toevallig zijn laagste koers van €53,10 aangetikt. In de nieuwsbericht over MacDonalds zie je juist dat het goed gaat volgens mij. Ook de samenwerking met Pizza Hut en KFC zijn niet verkeerd.

  • Hi Pieter, thanks voor je reactie! Tof om te horen dat je de podcast zo enthousiast aan het beluisteren bent.

   Persoonlijk ben ik minder enthousiast geworden over Beyond Meat in het afgelopen jaar. Hun grootste kracht zag ik in het creëren van lab kweekvlees, maar volgens mij zijn ze daar grotendeels mee gestopt, dus ik zie ze nu als pure retail speler.

   De totale markt voor vegetarische vleesvervangers is relatief klein (2021: $7.7B), en de jaarlijkse groei van die markt is slechts 18.9% CAGR. Zelfs met de huidige waardering van Beyond Meat á $3.3B, zouden zij inmiddels 40% van de totale markt waard zijn. Al met al: de markt is te klein, waardoor ik afzwakking van de omzetgroei van Beyond Meat verwacht, terwijl ze gewaardeerd worden als een sterk groeibedrijf die >40% CAGR moet halen. Zelfde reden waarom ik Oatly ook niet hoog heb zitten.