Wie is “Mister Don”? Jasper stelt zich voor

Als je dit artikel leest, dan is het hoogstwaarschijnlijk jouw eerste keer op MisterDon.nl. In dat geval: aangenaam kennis te maken! Mijn naam is Jasper, de persoon achter ‘Mister Don’. Leuk dat je deze website bezoekt en interesse toont in de wereld van beleggen en investeren.

De naamgeving is afgeleid van drie machtige karakters: Don Corleone (Godfather), Don Draper (Mad Men) en Don Diego de La Vega (Zorro). Ieder van deze mannen heeft zich door wilskracht, lef, doorzettingsvermogen en slim gecalculeerd gedrag een succesvolle carrière achter de rug. Dat zijn kwaliteiten die succesvolle investeerders ook bezitten. Een mooie stip aan de horizon.

Waar staat Mister Don voor?

Met Mister Don hoop ik jou enthousiast te maken om te gaan (starten met) beleggen en investeren. Dat doe ik graag door de nadruk te leggen op kennis en mindset. Hoe investeer je verstandig? Hoe kan je gedegen onderzoek doen? En wat zijn de mogelijke risico’s? Mijn overtuiging is dat leren investeren een enorme impact kan maken op je (financiële) leven, als je er bewust mee bezig bent. Daar wil ik graag een bijdrage aan leveren.

Zelf ben ik sinds eind 2019 actief begonnen met investeren. Inmiddels zijn er vele uren geïnvesteerd in kennis, tooling, leren van professionals en herkennen van situaties. Het begon bij aandelen. Na enkele maanden werd ook cryptocurrency onderdeel van het portfolio. Inmiddels is ook mijn ambitie om te investeren in startups waargemaakt, via angel investing en crowd investing. Met deze drie assets heb ik mijn portfolio compleet.

Waar ben ik nog meer te vinden?

In 2021 is ook de podcast serie “Mister Don – Podcast over Investeren” gelanceerd. In deze wekelijkse serie, waarbij iedere maandagochtend een nieuwe aflevering geplaatst wordt. Seizoen 1 is een combinatie van aandeel analyses, tips voor beginnende beleggers en portfolio updates. Je kan alle afleveringen hier vinden. Het 2e seizoen, is gestart in augustus ’21, staat volledig in het teken van het analyseren van groeiaandelen.

Mijn dagelijkse updates kan je vinden op Twitter en Instagram. Vooral op Twitter deel ik iedere dag mijn ideeën, gedachten en ontwikkelingen qua investeringen. Via Instagram krijg je een persoonlijker beeld van Mister Don. en zie je iedere update op de site voorbij komen als een update vanuit Instagram stories.

Eind 2020 ben ik aan de slag gegaan met mijn eerste Mister Don e-book, genaamd ‘jouw eerste aandeel’. Hiermee wil ik aanstaande beleggers helpen om die laatste stap zetten om hun eerste aandeel te kopen. Dit e-book is gratis ter beschikking gesteld en kan je downloaden op deze pagina.

Stijl van investeren

Mijn stijl van investeren is vrij onderscheidend ten opzichte van de gemiddelde belegger. Ik beschouw het als een vorm van startup investing, maar dan met beursgenoteerde bedrijven. Mijn investeringen zijn gefocust op bedrijven met een relatief lage waardering (<$5 miljard market cap), die actief zijn in een groeimarkt met een enorme potentie voor de komende jaren.

Door te focussen op de potentie van bedrijven over >5 jaar, geef ik mezelf automatisch een lange tijdshorizon voordat investeringen hoeven te renderen. Deze stijl zorgt ook ervoor dat ik actief mijn posities heralloceer op basis van kansen die de markt biedt. Mijn meeste investeringen zijn hoogst volatiel, waarbij een dag van 3% schommeling in portfoliowaarde – zowel in de plus als in de min – eerder regel dan uitzondering is.

Dit is een stijl van beleggen die bij mij past, maar door het hoge risicoprofiel en volatiliteit is het zeker niet gangbaar voor iedere belegger. Door mijn ideeën en resultaten transparant deel te delen, hoop ik je op een bewuste manier deelgenoot te maken. En hopelijk jou te inspireren om te (starten met) beleggen, op jouw eigen manier, voor de lange termijn!

Veel succes en veel plezier!

Contact

Heb je een vraag, opmerking, of wil je gewoon hoi zeggen? Dan kan je gebruik maken dit contactformulier.

MisterDon.nl is een uitgave van Flying Machine, geregistreerd bij de KVK onder het nummer 81590172.

Wie zou dit ook interessant vinden?
2 reacties
 • Hallo Mister Don,
  Wat een fijne podcast, ik steek er veel van op en heb ook een aanvulling op jouw kennis.
  In een van je podcast zeg je dat 1 biljon in Amerika meer is dan een Miljard.
  Helaas kan ik je vertellen dat dit niet zo is, ! biljon in Amerika is 1 Miljard.

  Ik dacht ook altijd dat het 1000x meer was, maar dat is dus niet zo.
  In geval van twijfel, is google je beste vriend. De term Biljon is nogal verwarrend.
  Voor de rest een hele fijne podcast hoor, waar ik met heel veel plezier naar luister.

  met vriendelijke groet,

  Be Tak

  • Hi Be Tak,

   Dankjewel voor je bericht en ontzettend tof om te horen dat je de podcast waardeert!

   Je hebt helemaal gelijk! Dat is een verspreking geweest. Waarschijnlijk was ik in de war dat “one billion” niet “één biljard” is, een fout die ik regelmatig voorbij zie komen. I stand corrected, dank voor het aangeven. 🙂

   Groeten,
   Jasper (Mister Don)