Podcast #6 – aandeel analyse van Volta Charging (SNPR)

In de ‘Mister Don – Podcast over Investeren’ deel ik op vaste basis mijn aandeel analyses. Voor deze aflevering staat de schijnwerper op een leverancier van oplaadpunten voor elektrische voertuigen, met een interessant aanvullend verdienmodel: Volta Charging.

Volta Charging zal naar verwachting in Q2 naar de beurs komen door een fusie met de SPAC ‘Tortoise Acquisition Corp. II’, via ticker SNPR. Na de fusie zal het bedrijf via de ticker VLTA te vinden zijn. Het bedrijf heeft een waardering van $1,4 miljard bij een koers van $10.

Er zullen weinig mensen twijfelen over de blijvende groei van het elektrische voertuigen domein. Met Volta Charging kan je investeren in een bedrijf die het randvoorwaarden moet creëren om op massale schaal de adoptie van elektrisch rijden voor elkaar te krijgen. Maar Volta Charging is zeker niet de enige speler. Er is hevige concurrentie van bedrijven zoals Blink Charging, EVGo, maar ook de EV fabrikanten zoals Tesla en Lucid Motors die investeren in een eigen infrastructuur voor hun klanten.

Wat maakt Volta Charging dan zo uitzonderlijk? Mijn interesse is ontstaan doordat zij een meervoudig verdienmodel hanteren. Van hun verwachte omzet voor 2025 bestaat 56% van hun verdiensten uit hun oplaad diensten. Maar liefst 44% komt uit hun secundaire verdienmodel: advertising en data. Volta Charging beschikt namelijk over stijlvolle digitale oplaadpunten waarop advertising getoond wordt aan voorbijgangers. Met enige creativiteit mag je Volta Charging een digital out-of-home exploitant noemen die ook oplaadpunten faciliteert. Dit geeft hen een positie in het landschap die een extra blik waardig is.

Wil je mijn volledige analyse horen over dit bedrijf? Dan kan je hier de volledige podcast beluisteren:

Ik raad altijd aan om zelf onderzoek te doen naar het bedrijf. Het ideale startpunt is het lezen van hun Investor Presentation. Die kan je hier vinden. Veel plezier met de podcast en – indien je enthousiast bent – met het verder analyseren van dit bedrijf!

Disclaimer: op moment van publiceren had ik nog geen positie in Volta Charging (SNPR). Op maandagmiddag 22 februari heb ik een positie geopend bij $14,95, half uur na markt openen.

Volg de Mister Don Podcast

Wil je het kanaal volgen? Dan kan je je abonneren via jouw favoriete app:

Deze podcast wordt wekelijks op maandagochtend gepubliceerd, als een ideaal begin van de nieuwe werkweek!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook dit

Laatste artikelen

Beleggers extreem angstig, nieuwe bodem in aantocht?

We zitten in een bijzondere periode op de beurs. Beleggers zijn extreem angstig nadat de Fed hun agressieve renteverhogingen blijft doorvoeren. Met een record...

Nieuw dieptepunt, en kracht van innovatie beleggen

Jasper (@misterdonnl) moet erkennen dat het scenario van een diepere bodem waarheid lijkt te worden. De Dow Jones heeft de afgelopen week een nieuwe...

Is dit het moment om aandelen te kopen?

Is dit het moment om aandelen te kopen, aangezien bijna alle aandelen klappen hebben gehad? Dit is een vraag van een luisteraar in de...