Podcast #10 – hoe bouw je een portfolio strategie?

- Advertentie -

In de ‘Mister Don – Podcast over Investeren’ bespreek ik iedere twee weken een thema. In deze aflevering wil ik beleggers helpen met het bouwen van hun eigen portfolio strategie.

Het is heel verleidelijk om als beginnende belegger simpelweg te starten met het kopen van bedrijven waar je enthousiast over bent. Dat is prima, maar als je voor de lange termijn succesvol wilt zijn, dan heb je een plan nodig. Want er gaan momenten komen waar je een bepaald houvast nodig hebt om daar goed doorheen te komen.

Als je onbewust een bijzonder risicovol portfolio hebt samengesteld en je vermogen daalt met 30% in een korte tijd – recent nog gebeurt voor beleggers in groeiaandelen – dan is de kans groot dat je onder stress een fout maakt. Bijvoorbeeld door je aandelen te verkopen na een forse koersdaling.

Echter als je een strategie hebt samengesteld op een manier doe goed bij jouw persoonlijkheid past, dan vergroot je je kansen aanzienlijk op het maken van de juiste beslissingen. Én je bent beter voorbereid op de eventuele gevolgen door het kiezen van die strategie.

In deze aflevering help ik jou om je eigen portfolio strategie te bepalen door middel van drie voorbereiden vragen en vijf varianten. Elk portfolio past bij een andere type belegger. Veel plezier met deze aflevering!

Volg de Mister Don Podcast

Wil je het kanaal volgen? Dan kan je je abonneren via jouw favoriete app:

Deze podcast wordt wekelijks op maandagochtend gepubliceerd, als een ideaal begin van de nieuwe werkweek!

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook dit

Laatste artikelen

Podcast | Angst bij bedrijven, wat voor belegger ben jij?

Jasper bespreekt in deze aflevering waarom de Microsoft earnings waarschuwing spannender lijkt dan het is, waarom Tesla en Coinbase pas op de plaats maken,...

Podcast | Herstel is begonnen, Snapchat earnings biedt kansen

Jasper bespreekt in deze aflevering het herstel van de markt, hoe hij de komende maanden ziet voor tech aandelen, de potentiële overname van Netflix,...

Wordt Netflix overgenomen door een concurrent?

Netflix (NFLX) zit in zwaar weer. De streaming gigant heeft in Q1 netto 200.000 abonnees verloren, terwijl eerder de verwachting werd uitgesproken om 2,5...
Advertentie