Podcast #14 – aandeel analyse van Lucid Motors

- Advertentie -

In de ‘Mister Don – Podcast over Investeren’ deel ik op vaste basis mijn aandeel analyses. In deze aflevering bespreek ik één van de meest aanstaande bedrijven in het elektrische voertuigen domein: Lucid Motors (CCIV).

Lucid Motors ontwerpt en bouwt luxueuze elektrische voertuigen. In de tweede helft van 2021 zal de Lucid Air beschikbaar worden, hun allereerste model. Naast dat ze auto’s maken, is het primair een tech bedrijf. Ze beschikken over 400 octrooien, vooral op gebied van battery tech, waardoor zij een bredere scope hebben dan enkel auto’s bouwen. Je kunt het qua bedrijf vergelijken met een vroege Tesla. Al laat de huidige waardering van zo’n $40 miljard weinig ruimte in het maken van fouten.

Waar veel EV bedrijven echt in een start-up modus zitten, met voornamelijk mooie ambities en een bepaalde vorm van unieke technologie, is Lucid Motors al een stuk verder. Zij hebben een fabriek operationeel in Arizona, waarmee zij uiteindelijk zo’n 365.000 voertuigen per jaar kunnen fabriceren. Maar er zijn ook al plannen voor een gigafabriek in Saoedi-Arabië. Zit zorgt ervoor dat Lucid al de nodige hordes genomen heeft. Maar vergis je niet. Lucid heeft nog nul auto’s verkocht, dus als investering blijft dit high risk, high reward.

Benieuwd naar mijn mening over Lucid Motors? Dan kan je deze aflevering luisteren van de Mister Don podcast. Zoals gebruikelijk met een uitgebreide toelichting over Lucid Motors, hun voordeel vergeleken met de concurrentie, een blik op de financiële cijfers, het management team en de huidige waardering. Met afsluitend mijn argumenten voor een bear- en bull case, met uiteraard een eindconclusie.

Ik raad altijd aan om zelf onderzoek te doen naar het bedrijf. Lucid Motors heeft hun Investor Relation pagina goed op orde. Die kan je hier vinden. Veel plezier met de podcast en – indien je enthousiast bent – met het verder analyseren van dit bedrijf!

Disclaimer: op moment van publiceren heb ik een forse positie in Lucid Motors, als mijn een-na-grootste investering in mijn aandelenportfolio. Dat kan ervoor zorgen dat ik onbewust gekleurd ben bij deze analyse.

Volg de Mister Don Podcast

Wil je het kanaal volgen? Dan kan je je abonneren via jouw favoriete app:

- Advertentie -

Deze podcast wordt wekelijks op maandagochtend gepubliceerd. Een ideaal begin van de nieuwe week!

Copyright header foto: Lucid Motors
- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook dit

Laatste artikelen

Podcast | Angst bij bedrijven, wat voor belegger ben jij?

Jasper bespreekt in deze aflevering waarom de Microsoft earnings waarschuwing spannender lijkt dan het is, waarom Tesla en Coinbase pas op de plaats maken,...

Podcast | Herstel is begonnen, Snapchat earnings biedt kansen

Jasper bespreekt in deze aflevering het herstel van de markt, hoe hij de komende maanden ziet voor tech aandelen, de potentiële overname van Netflix,...

Wordt Netflix overgenomen door een concurrent?

Netflix (NFLX) zit in zwaar weer. De streaming gigant heeft in Q1 netto 200.000 abonnees verloren, terwijl eerder de verwachting werd uitgesproken om 2,5...
Advertentie