Podcast #16 – aandeel analyse van Square

In de ‘Mister Don – Podcast over Investeren’ deel ik op vaste basis mijn aandeel analyses. In deze aflevering bespreek ik een disruptor in het Fintech domein: Square (SQ).

Square is een digitale payment provider, die een compleet modern en digital-first ecosysteem heeft gebouwd voor winkels én voor consumenten In deze ecosystemen heeft Square twee proposities: Sellers en Cash App. Sellers richt zich op retailers; winkeliers en online shops die hun klanten graag digitaal willen laten afrekenen. De Cash App is een digitale bank voor consumenten, als betaal- en spaarrekening, maar ook om bijvoorbeeld mee te kunnen investeren in aandelen en cryptocurrency.

Het domein waarin Square actief is, is toe aan serieuze digitale disruptieve. De financiële wereld is vrij conservatief en banken zijn niet bepaald uitgeblonken qua innoveren. PayPal heeft al aangetoond dat er behoefte is aan een digital-first payment provider. Met Square is een bedrijf opgestaan die nét dat stapje extra zet om hun klanten een volledig en maatwerk pakket te bieden, met alle facetten die je nodig hebt van een moderne bank.

Benieuwd naar mijn mening over Square? Dan kan je deze aflevering luisteren van de Mister Don podcast. Zoals gebruikelijk met een uitgebreide toelichting over Square, de sterke punten die hen uniek maakt, een blik op de financiële cijfers, het management team en de huidige waardering. Met afsluitend mijn argumenten voor een bear- en bull case, met uiteraard een eindconclusie.

Ik raad altijd aan om zelf onderzoek te doen naar het bedrijf. Square heeft hun Investor Relation pagina goed op orde. Hun investor presentation en de Q4 shareholder letter zijn open beschikbaar. Veel plezier met de podcast en – indien je enthousiast bent – met het verder analyseren van dit bedrijf!

Disclaimer: op moment van publiceren heb ik geen positie in Square, maar dit kan in de toekomst uiteraard veranderen.

Volg de Mister Don Podcast

Wil je het kanaal volgen? Dan kan je je abonneren via jouw favoriete app:

Deze podcast wordt wekelijks op maandagochtend gepubliceerd. Een ideaal begin van de nieuwe week!

Copyright header foto: Square
Vind je dit leuke content? Deel het met anderen.