Teladoc, het innovatieve groeibriljant in de telehealth

Disclaimer: dit is puur voor entertainment en geen financieel advies. Met beleggen kan je je geld verliezen.

Het gros van mijn tijd besteed ik aan up-to-date blijven over mijn investeringen en proactief op zoek gaan naar nieuwe kansen. Ik heb circa 10 domeinen bepaald waar ik voor de komende 5 tot 10 jaar een forse groei verwacht. Eén van die domeinen is digitale (schaalbare) zorgverlening.

Als je een tijdje bezig bent met aandelen, dan bouw je langzaam een sociaal netwerk op met slimme(re) beleggers die specialist zijn binnen een bepaald gebied. Onafhankelijk van elkaar komt daar steeds vaker één naam voorbij als hét groeibriljant binnen de moderne healthcare: Teladoc. Het stond al een tijdje op mijn radar, maar nu het bedrijf in de afgelopen periode behoorlijk in de koers is gedaald, lijkt mij dit een mooi moment om hier de schijnwerpers op te zetten!

Waarom is Teladoc een disruptor?

Teladoc is de marktleider op gebied van virtuele zorgverlening. Zij verbinden dokters en patiënten op afstand met elkaar, door middel van slimme software. Met deze software kunnen mensen geholpen met algemene- en complexe medische zorg, maar ook psychologische zorg. Dat maakt zorg veel toegankelijker, vooral voor diegenen die minder mobiel zijn zoals zieken en ouderen. En in een wereld waar de gemiddelde leeftijd steeds verder toeneemt, is dat geen overbodige luxe.

De belangrijkste concurrentie komt van Amazon, die het afgelopen jaar hebben aangekondigd om ook een telehealth tak op te zetten. Dit heeft impact gehad op de koers, maar ik vind dit zelf niet zo’n uitdager. “Jack of all trades, master of none” lijkt de strategie van Amazon te zijn. En daar is Teladoc wel tegen bestand, want hun dienstverlening wordt ervaren als de absolute top. Dit blijkt uit de net promotor score – een tool om klanttevredenheid te meten – van 95 / 100. In andere woorden: het is een behoorlijke opgave om de zuurpruim te vinden die Teladoc niet wil aanbevelen.


Wil je verder lezen? Meld je aan als Donateur!

Dit is exclusieve content voor Donateurs. Voor €39,99 per jaar steun je mij in het publiceren van waardevolle artikelen en podcasts. Ook krijg je toegang tot alle exclusieve content en twee weken eerder toegang tot de uitgebreide Podcast Premium afleveringen.


  • Besproken aandelen
  • tdoc

3 REACTIES

      • Graag gedaan, ik heb al veel gehad aan je podcast. Heb mede door jouw analyse (had ook een kennis er al over bezig gehoord) een maandje terug aandelen van Palantir gekocht. Ook je analyse van Pinterest heeft me overtuigd van hun grote potentieel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Mister Don Podcast

Nieuwe artikelen

Investeren in Shell of in een groene energie ETF?

Als je een willekeurige belegger zou vragen of diegene het geld liever zou investeren in Shell of in groene energiebedrijven, dan zou het overgrote...

Het ultieme “koop en vergeet” portfolio voor passieve beleggers

Het uitgangspunt van het ‘koop en vergeet’ portfolio komt het dichtst bij het principe van slapend rijk worden. Er is ook een grote groep...

Podcast | Koers daalt na earnings report – en nu?

Ieder kwartaal rapporteert een beursgenoteerd bedrijf hun kwartaalcijfers. Dit geeft inzicht aan investeerders hoe het bedrijf heeft gepresteerd, welke mijlpalen ze hebben bereikt en...

Op de hoogte blijven én gratis e-book ontvangen?

Meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwbrief. Je ontvangt de beste artikelen en het e-book "Jouw Eerste Aandeel"!

Wordt Donateur en krijg toegang tot exclusieve content!
This is default text for notification bar